Achter de schermen bij The Masked Singer, een show vol geheimen

Wie zijn toch de Panter, de Vos, Neptunus en de Zebra in ‘The Masked Singer’? Al weken proberen de ongeveer 3 miljoen kijkers daar achter te komen. Vanavond krijgen ze het antwoord. Heleen van Lindonk, uitvoerend producent van het populaire RTL-programma, is een van de weinigen die alle geheimen van de show kent. Ze geeft een kijkje achter de schermen.

1. Hoeveel mensen in Nederland weten wie er in die pakken zitten?
“Maar een handjevol. De zang- en bewegingscoaches van de kandidaten, mensen van de redactie en de productie van het programma, twee mensen van RTL en ik. (Heleen van Lindonk werkt voor productiemaatschappij Blue Circle, red.) Maar de cameramensen weten het bijvoorbeeld niet en de regisseur van de show ook niet.”

2. Hoe zorgen jullie dat het geheim blijft wie er meedoen?
“Weet je wat wel leuk is: wij noemen alleen maar de namen van de karakters. Dus we praten over het Skelet, de Koning, en dat blijft. Ik zou de mensen die al geraden zijn bij hun naam kunnen noemen, maar ik heb het nog steeds over de Kameleon en de Vlinder. Het zit zo in ons systeem en dat is essentieel om het niet per ongeluk te verraden.”

Lees gauw verder op de volgende pagina.