6-jarige met syndroom van down aangehouden omdat ze ‘een pistool gebaar maakte naar haar leraar’

Als een samenleving in het algemeen heb ik het gevoel dat we door de jaren heen beter zijn geworden in het accepteren van anderen en het bevorderen van inclusie, ongeacht verschillen. Dat is vooral duidelijk wanneer mensen inspanningen leveren om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap dezelfde kansen krijgen als mensen zonder een handicap.

Dat gezegd hebbende, komen routinematig voorbeelden naar voren waaruit blijkt dat sommigen van ons nog heel wat moeten leren voordat we op een niveau zijn waarin reden en logica in bepaalde omstandigheden heersen.

Mijn voorbeeld vond onlangs plaats op een schijnbaar normale openbare school in Pennsylvania. Een zesjarig meisje, Margot Gaines, die het syndroom van Down heeft, richtte naar verluidt haar wijsvinger op haar leraar en zei: “Ik schiet je.”

Nu denk ik dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat dit incident, dat plaatsvond in het Tredyffrin-Easttown School District, niet verder nodig was dan de leraar die het kleine meisje eenvoudigweg vertelde het niet meer te doen. Een extreme maatregel zou zijn geweest om contact op te nemen met haar ouders en bezorgdheid te uiten over het gedrag van hun dochter.

En toch ging deze school nog verder. Volgens rapporten belden ze de politie op het kleine meisje. Er is een politierapport ingediend, maar er zijn geen disciplinaire maatregelen genomen.

Het is begrijpelijk dat de moeder van de zesjarige Maggie woedend is op de school. “Ik was in orde met alles totdat ik de politie belde,” vertelde Maggie Gaines aan CBSPhilly. “En ik zei:‘ Je hoeft absoluut de politie niet te bellen. Weet je, dit is belachelijk. ”

Ze vervolgde: “Mijn dochter raakte gefrustreerd en wees met haar vinger naar haar leraar en zei:” Ik schiet op jou “.” Op dat moment gingen ze naar het kantoor van de directeur en al snel werd vastgesteld dat ze niet eens echt wist wat ze zei. ”

De familie deed een oproep aan het schoolbestuur om het record te verwijderen dat zegt dat ze een bedreiging voor haar leraar was. Ze denken dat het een oneerlijke impact kan hebben op haar toekomst, waartoe het geen recht heeft.

Persoonlijk denk ik dat het een absurde verspilling van middelen en tijd is om onder dergelijke omstandigheden de politie te bellen.