5-jarige redt zus en hond uit brandend huis en redt vervolgens de rest van het gezin

Een vijfjarig jongetje wordt als een held geprezen nadat hij zondagochtend naast zijn bed wakker werd en ervoor zorgde dat zijn gezin van negen ontsnapte uit het brandende huis. “Ik pakte Lily op, ging naar het raam, pakte de hond en stapte uit,” vertelde Noah Woods, 5, WSBTV. “Dat is het.”

Maar hij deed zoveel meer.

Zondagochtend brak er een vuur uit in de kamer die Noah deelde met zijn tweejarige zus Lily. Nadat hij het gevaar besefte, greep hij zijn zus en de familiehond en rende naar het raam.

Toen ze eenmaal veilig waren, ging Noah nog een keer terug om zijn oom wakker te maken, zodat ze verder iedereen konden helpen ontsnappen. “Onze held!” Postte de brandweer van Bartow County op dinsdag.

Gelukkig kwamen alle negen leden van het gezin het huis uit en was er, behalve een kleine brandwond op Noah’s pols, niemand gewond. “Noah en 4 andere familieleden werden behandeld voor kleine brandwonden en rookinhalatie … Op vrijdag zal Chief Dwayne Jamison hem herkennen als een ere Bartow County brandweerman en hem een Lifesaving Award uitreiken.”

Geplaatst door Bartow County Fire Department op Vrijdag 14 februari 2020